top of page

NECESSITAT/S:

Segons un estudi de la Universitat de Stanford, 8 de cada 10 alumnes que reben educació sobre el canvi climàtic milloren el seu comportament ecològic.

UNESCO està incidint en la necessitat d'incloure l'educació ambiental a les escoles. Però un recent estudi presentat al XV Congrés Nacional de Medi Ambient conclou que en els estudis de primària d'Espanya gairebé no es tracta el canvi climàtic.

 

Per contrastar aquestes dades, vam elaborar i passar una enquesta a alumnes de 6è de primària referent al tema. Entre altres dades, vam comprovar que la majoria dels alumnes desconeixien què era l'efecte hivernacle i alhora mostraven interès per conèixer què és el canvi climàtic i com contribuir a frenar-lo. Pensem que si desconeixen què és el canvi climàtic, no poden contribuir a resoldre aquest problema.

 

Hem arribat a la conclusió que és necessari educar als infants i joves en el canvi climàtic i conscienciar-los que ells seran els protagonistes en aquesta lluita contra l'escalfament global.

APROXIMACIÓ:

La nostra solució ha estat fer una campanya de sensibilització per frenar el canvi climàtic i proposar una acció entre l'alumnat del nostre centre educatiu.

 

Per això hem:

- Documentat els passadissos amb informació del canvi climàtic, les causes i conseqüències, ODS-acció pel clima i notícies dels diaris sobre COP-26.

​​

- Elaborat dos pòsters sobre mesures per frenar el canvi climàtic i els hem exposat als llocs més correguts de l’escola. 

​​​

- Realitzat una sessió informativa a l'alumnat de 6è de primària.

​​

- Proposat a l'alumnat del centre una acció concreta i solidària. Aquesta acció va consistir en la recollida de taps de plàstic per col·laborar a l'associació Somriures Valents destinada a la investigació de la malaltia degenerativa Duchenne i Becker.

BENEFICIS:

El projecte ha proporcionat incomptables beneficis tant personals com del centre educatiu.

 

- Primerament, a nosaltres ens ha motivat a aprofundir en el tema de manera pràctica i motivadora. També ens ha ofert l'oportunitat de desenvolupar habilitats de pensament crític, resolució de problemes, lideratge, presa de decisions, col·laboració i comunicació i treball en equip.

​​

Contribuir a conscienciar i sensibilitzar els alumnes per comprendre com les seves decisions i accions afecten al canvi climàtic.

​

- Col·laborar a fomentar el desenvolupament sostenible de les generacions futures per mitjà de l'educació ambiental a l'educació primària.

 

- Implicar activament l'alumnat, així com involucrar tota la comunitat educativa i fer extensible a les llars.

COMPETÈNCIA:

Actualment, hi ha diverses i variades iniciatives públiques i privades que busquen apropar temes sobre sostenibilitat i medi ambient a les escoles.

Mitjançant classes tradicionals, alguns docents proposen activitats relacionades amb el canvi climàtic.

Pensem que l’originalitat rau en el protagonisme que nosaltres com a alumnes hem tingut la iniciativa i la implicació actuant com a agents de sensibilització i de canvi al nostre entorn més proper.

A més, no només hi ha un enriquiment pel que fa a l'aprenentatge d'uns continguts determinats sinó que també es fomenta la interacció i l'ajuda entre l'alumnat de diferents edats millorant la motivació per l'aprenentatge. Amb aquesta proposta,  l'alumnat implicat desenvolupen competències de l'àmbit personal, social i emocional de com ara: empatia, cooperació, adaptació del vocabulari…

Aquest projecte ens ha permès contribuir a aportar el nostre gra de sorra en solucionar un problema que ens afecta a tots i millorar el nostre planeta.

GANXO:

Canvi climàtic en acció!

​

​

​

​

​

bottom of page